“Hoe ga ik dit regelen?”

Als je hulpvraag is om je (gezins-)situatie te verbeteren is, heb je daar meestal de hulp van anderen bij nodig. Bijvoorbeeld iemand die je helpt met boodschappen doen, papieren uitzoekt of een therapeut waar je elke week mee praat. Als deze mensen je gaan helpen, is het belangrijk dat ze samenwerken.

Nu ga je het plan dat je maakte uitvoeren. Het beste is als je dit zelf doet. Dat is soms niet makkelijk. Een plan heeft soms teveel afspraken om te onthouden, er zijn veel mensen die meewerken aan het plan, er zijn mensen die alleen lastige taal spreken en soms houdt niet iedereen zich aan de gemaakte afspraken.

Tim Helpt kan je helpen met het uitvoeren van je plan. Bijvoorbeeld om gemaakte afspraken te onthouden, vragen te beantwoorden  en mee te gaan naar gesprekken die je lastig vindt. Tim Helpt is dan voor jou en anderen het aanspreekpunt.  

Meer informatie voor professionals en verwijzers:
Tim Helpt voert casemanagement bij complexe problematiek op meerdere levensgebieden. Bijvoorbeeld wanneer er coördinatie nodig is op het geheel aan zorg en ondersteuning in 1 huishouden. De ondersteuning in dit huishouden bevat minimaal 1 maatwerkvoorziening WMO of individuele voorziening jeugd.

Tim Helpt zorgt dat iedereen, ook de andere hulpverleners in de casus, doet wat is afgesproken met de cliënt, jeugdige en de ouders en daar zelf ook – voor zover het mijn eigen professionele discipline betreft – actief aan deelneemt. Samen met de professionele partners (bv. Onderwijs, schuldhulpverlening) werk ik aan het domein overstijgend hulpverleningsplan.

Door inzet van casemanagement vindt er regie op ondersteuning/zorg plaats waarbij het principe ‘één gezin, één plan’ leidend is. Door afstemming tussen de professionals en prioritering wordt de effectiviteit van ondersteuning/zorg vergroot. Bovendien worden escalaties van de problematiek en onnodige stapeling van ondersteuning/zorg voorkomen.